Mobilierul pe comanda!

Descoperă magia alegerii mobilierului pe comandă pentru un spațiu unic și personalizat

                                            Transformarea Viselor în Realitate

Mobilier pe comanda clasic
Mobila pe comanda
Definirea Nevoilor și Viziunii Personale

Alegerea mobilierului pe comandă începe prin identificarea nevoilor individuale și a viziunii personale pentru spațiul respectiv. Este esențial să definim tipul de mobilier necesar, scopul acestuia și spațiul disponibil. Fiecare detaliu, de la dimensiuni la stil și funcționalitate, trebuie să reflecte nu doar gusturile personale, ci și să se integreze perfect în decorul existent sau viitor.

Căutarea Inspirației și Cunoașterea Opțiunilor Disponibile

După stabilirea nevoilor și a viziunii, este timpul să căutăm inspirație. Reviste de design, platforme online, expoziții de mobilier, sau chiar interacțiunea directă cu designeri și producători sunt surse excelente de inspirație. În plus, înțelegerea diversității de materiale, finisaje și tehnici de producție este crucială în procesul de luare a deciziilor informate.

 Consultarea cu Specialiștii în Design și Producție

Consultarea cu specialiștii în design și producție aduce o perspectivă valoroasă asupra fezabilității ideilor și a opțiunilor disponibile. Designerii și producătorii pot ajuta la transformarea viziunii în schițe și propuneri concrete. Colaborarea strânsă cu aceștia este esențială pentru a obține o înțelegere clară a posibilităților și a limitărilor, deschizând astfel uși pentru soluții inovatoare și funcționale.

Selectarea Materialelor și a Detaliilor

O etapă crucială este selecția materialelor. De la lemnul prețios la metalele moderne și materialele de tapiterie, alegerea acestora va determina atât estetica, cât și durabilitatea mobilei. Calitatea și proveniența materialelor sunt aspecte esențiale ce contribuie la caracterul și durabilitatea mobilierului.

Procesul de Producție și Realizarea Mobilierului Personalizat

Producția devine o etapă în care schițele și propunerile sunt transformate în realitate. Aici, abilitățile artizanale și tehnologia se îmbină pentru a crea fiecare piesă de mobilier. Calitatea devine fundamentală, deoarece fiecare detaliu și finisaj contribuie la valoarea și aspectul final al mobilei.

Inspectarea și Testarea Finală

Odată finalizat, mobilierul este supus unei inspecții și testări detaliate pentru a se asigura că corespunde standardelor de calitate și cerințelor inițiale. Această etapă este crucială pentru a garanta că produsul finit este în conformitate cu viziunea inițială și că se potrivește perfect în spațiul destinat.

 Finalizarea și Bucuria de a Aprecia  Mobila Personalizată

Atunci când mobilierul este livrat și plasat în locul său, se deschide o nouă etapă a procesului – aceea de a aprecia și de a te bucura de rezultatul final. Mobila personalizată devine mai mult decât un simplu obiect; ea devine o poveste, o expresie a identității și a gusturilor personale, aducând unicitate și caracter în spațiul în care este plasată.

 

Mobila de living
Mobila pe comanda

Beneficiile mobilării locuinței cu un mobilier personalizat sunt multiple!

Funcțioanlitate sporită

Avantaje de ordin functional, reprezintă criteriul cel mai important și anume  spațiul pe care dorim să-l mobilăm este folosit la potențialul maxim.  Studierea corectă a funcțiunii și aspectele ergonomice fac ca mobilierul să întruneasca corect utilitatea pentru care fost comandat.  Mobilierul personalizat poate fi proiectat pentru a se potrivi perfect în spațiul disponibil. Acest lucru înseamnă că vei putea utiliza fiecare centimetru din locuința ta în mod eficient, fără spații inutile sau supraaglomerate.

 

Durabilitate

În primul rând, unul dintre principalii factori care contribuie la durabilitatea mobilierului pe comandă este calitatea materialelor utilizate. Atunci când comandați mobilier personalizat, aveți control deplin si puteți alege materiale de înaltă calitate, cum ar fi lemn masiv, plăci de furnir, metal de calitate superioară sau sticlă securizată, care au o durabilitate semnificativă în comparație cu materialele folosite în produsele de serie mare unde optimizarea costurilor de producție este criteriu esential.

Materialele  sunt de cele mai multe ori alese de client, acesta fiind focusat  să nu comande un produs neaparat ieftin, ci un produs de calitate.

Mobila lemn masiv
paturi pe comanda

Calitatea estetică superioară

La fel de important este avantajul realizării unui mobilier care să aibă și o calitate estetică superioară. Customizarea face ca proiectul să fie unic și să te reprezinte, iar în acest sens  serviciile de design pe care le ofera producatorul trebuie să fie de calitate maximă. De altfel momentul în care decidem să lucram cu un furnizor sau altul este  crucial pentru o calitate extetica superioară.

Avantajul

Colaborarea cu un designer, oferită de producator  poate fi o experiență memorabiliă. Vei înțelege pașii pe care îi face un designer și care sunt etapele de lucru pentru un serviciu integrat de design și producție, fața de un mobilier realizat direct în care primesti în cel mai bun caz o schița tehnică.

Acestea sunt doar acteva  aspecte  positive, funcționalitate crescută, flexibilitate în design, valoare estetică superioară și în cele mai multe cazuri este soluția ideală de amenajare a oricarei locuințe.

De evitat sunt situațiile când  comandați mobilier customizat și cel care vă preia comanda este  tamplarul și montatorul si designerul si proiectantul acestea fiind premisa perfecta pentru un proiect ratat.

 

mobilier pe comanda
mobila din lemn masiv

Join the conversation

Coș de cumpărături 0